Grön Ärtsoppa

Börjar känna att jag snart är tillbaka i vardagen. Vara hemma, laga mat, städa och vattna blommorna osv. Eller ja.. om jag ska vara ärlig så har jag mest kommit in i att vara hemma. Det där med att laga ordentlig mat, städa och vattna blommorna halkar efter lite. Hade inga växter i Toronto och jag var knappt aldrig i mitt rum så det blev inte så stökigt och jag hade inte så mycket matlagningsredskap att göra mer ordentlig mat, sånt var livet!
 
På tal om mat så har jag hängt med ett gäng vegetarianer i helgen och hela tiden runt om mig känns det som att det pushas lite för att man borde äta mer grönt. Erkänner att jag älskar kött och har växt upp med att en tallrik inte är fullständig utan kött som proteinkälla. Men någon gång ska jag väl inse att det inte måste vara så. Disciplinen för att bli helt vegetarian har jag dock inte än så länge (har ju inte ens disciplinen till att vara laktosintolerant!). Men även om jag inte blir helt vegetarian så ska jag iallafall försöka börja med en köttfri dag i veckan. Meat free monday! Så idag blev det äggmacka till frukost (vilket det väl i och för sig blir nästan varje dag), grön ärtsoppa till lunch och ikväll ska jag försöka slänga ihop en svamprisotto. Ärtsoppan var lite tråkig, lade till lite sambal oelek för att få lite kick i soppan och även persilja, salt och peppar – fortfarande inte jätteintressant men fin och grön blev den iallafall. 
 
Toodles! 
 
Senare uppdatering: Sitter och surfar på facebook och vad dyker upp om inte en annons om att idag är vegetariska dagen! 1a februari varje år tydligen. Lite läskigt nästan...